Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil Menguntungkan

Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil sangat pas di jalankan terutama bagi kita yang telah bekerja, namun pendapatan dari pekerjaan utama tersebut masih kurang untuk memenuhi keperluan hidup sehari-hari, maka dari itu di perlukan suatu usaha sampingan untuk menambah pemasukan. Usaha sampingan sendiri di haruskan tidak merampas banyak masa kerana bagaimanapun juga yang namanya usaha sampingan pasti di lakukan apabila tidak mengerjakan usaha atau pekerjaan utama.

Perniagaan sampingan yang akan di bahas di blog seribupeluang.blogspot.com kali ini merupakan usaha sampingan yang mudah di jalankan serta memerlukan modal yang sedikit. Dari pada penasaran langsung saja simak maklumat Usaha Sampingan Modal Kecil berikut ini.

Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil
Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil

Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil

  • Usaha Sampingan Jualan Pulsa
Usaha jenis ini merupakan usaha sampingan yang boleh di jalankan bila-bila masa dan di mana-mana, bahkan saat anda bekerja pun anda boleh menjalankan perniagaan ini, kerana saat ini mengisi pulsa elektrik boleh di lakukan hanya dengan hitungan masa 3 minit. Nah, selain jaulan tol untuk telefon bimbit, anda juga dapat membuka usaha pengisisan pulsa elektrik. Untuk modal permulaan usaha ini kira-kira 200 ribu sahaja.
  • Usaha Sampingan Printing
Bagi anda yang bekerja dalam bidang pengetikan khususnya bagi yang mempunyai komputer atau laptop di rumah tidak ada salahnya jika anda membuka perkhidmatan printing. Apalagi jika anda sudah mempunyai pencetak sendiri, tetapi untuk yang tidak mempunyai mesin pencetak boleh membelinya di mana dengan harga 500 ribu saja anda sudah mempunyai pencetak berkualiti.
  • Usaha Sampingan Ternakan Haiwan

Usaha sampingan ternakan haiwan banyak sekali macam-macamnya, namun usaha ternak yang paling baik untuk di jalankan ialah ternakan haiwan yang mudah baik dari segi makanan, kebersihan, penjagaan dan perkara berkaitan lain. Salah satu haiwan yang mudah rawatannya ialah jangkrik. Jangkrik sendiri merupakan makanan bagi burung yang mana benih jangkrik boleh di beli dengan mudah di kedai-kedai makanan burung. Jangkrik sendiri cukup cepat berkembangnya dimana anda boleh menuai jangkrik ketika umur 40 hari. Modal yang di perlukan untuk perniagaan jangkrik sendiri kurang dari 100 ribu rupiah.
  • Usaha Online dan Perniagaan Android
Usaha dengan modal kecil lain yang boleh anda cuba ialah perniagaan online dan perniagaan android, kedua-dua perniagaan ini sama-sama di lakukan secara online, di mana apabila usaha online menggunakan komputer sedangkan perniagaan android menggunakan telefon android, namun yang saya cadangkan mulakan dari perniagaan android terlebih dahulu , selain usaha ini tanpa modal kita juga tidak perlu mempunyai banyak pengalaman untuk dapat menjalankannya.
  • Usaha Sampingan Design Website
Usaha ini tidak kami syorkan bagi anda seorang yang tidak mengerti masalah reka bentuk laman web, kerana usaha sampingan yang satu ini terbilang cukup sukar. Namun bagi anda yang sedang kuliah atau bekerja dalam persekitaran reka bentuk laman web, tidak ada salahnya jika cuba menekuni perkhidmatan reka bentuk laman web ini. Usaha ini sendiri boleh anda lakukan tanpa modal, namun untuk pendapatan dari 1 website saja anda boleh mendapatkan wang sekurang-kurangnya 500 ribu rupiah.

Bagaimana usaha sampingan di atas ?? apakah anda berminat dan ingin mencuba. Saya rasa mencoa lebih baik dari pada hanya berdiam diri, kerana cuba pun tidak akan rugi memandangkan perniagaan di atas hanya memerlukan modal yang kecil. Sekian yang dapat kami maklumkan pada kesempatan kali ini, semoga saja Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil Menguntungkan dapat bermanfaat untuk kita semua. Terimakasih.

Baca Juga : Cara Menjadi Pengusaha Muda yang Berjaya Berniaga dari Sifar

Usaha Sampingan Mudah Dengan Modal Kecil Menguntungkan Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Unknown